ХРИСТИЯНСКИ ТЕРОРИЗЪМ:СНИМКИ In Pictures - Norway attacks by timesbg
Christian fundamentalism and terrorism

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

неделя, 24 юли 2011 г.

Християнският фундаменталист Андерс Беринг на кръстоносен поход срещу ислямистите на континента

Норвежкият терорист искал изтребване на марксизма преди ислямизма

24 юли 2011

Осло, Норвегия

Андерс Беринг Брейвик във водолазен костюм. Снимката е от сваления 12-минутен видеозапис в YouTube

Преди да започне кръстоносния поход срещу ислямистите на континента, Андерс Беринг Брейвик призовал да се изтреби културата на марксизма. Това е възможен мотив за нападението на юношеския лагер на остров Утоя, организиран от социалдемократическата Норвежка работническа партия.
Брейвик, арестуван за двоен терористичен акт в центъра на Осло и на остров Утоя, признал вината си, съобщи тази нощ Agence France Presse.

По време на разпитите Брейвик нарекъл своите действия „ужасяващи, но необходими”, съобщи Reuters думи на неговия адвокат Гейр Липещад.

Брейвик изразил желание да даде по-подробни обяснения за причините за своята постъпка по време на съдебното дело, което ще започне в понеделник (25 юли). Тогава ще бъде взето решение за удължаване на ареста му.

Стана известно, че само няколко часа преди експлозията на минирания автомобил в Осло, Брейвик качил в YouTube 12-минутен запис, посветен на мултикултурализма в Европа. Авторството на записа е потвърдено от норвежката полиция пред телевизия TV2.

На видеото, свалено от администрацията на сайта още вчера, Брейвик призовал да се противодейства на ислямизацията на континента, като се използва примера на средновековните кръстоносци като модел за поведение. Той обаче призовал преди началото на „нашия кръстоносен поход ... да се изтреби културата на марксизма”. На един от кадрите бил запечатан самият терорист във водолазен костюм и с оръжие в ръка.

Брейвик ясно визирал влиятелната в страната Норвежка работническа партия, която се придържа към социалдемократични идеи. Юношеският лагер на остров Утоя бил организиран от нея и това може да се окаже водещ мотив за психопата Брейвик при извършване на престъплението.

Официално е потвърдена гибелта на 92 души. Снощи обаче полицията е съобщила, че от остров Утоя са изчезнали безследно 4-5 души. Заедно с тях жертвите може да достигнат 97 души.

иаб / BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар