ХРИСТИЯНСКИ ТЕРОРИЗЪМ:СНИМКИ In Pictures - Norway attacks by timesbg
Christian fundamentalism and terrorism

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

понеделник, 25 юли 2011 г.

Политически лидери и короновани особи, които спомагали за диалога между християни и мюсюлмани се оказаха мишени на норвежкия терорист



Норвежкият злодей твърди, че имал помощници

Съдът остави Андерс Брейвик зад решетките, той се цели в световни лидери

понеделник, 25 юли 2011

Норвежкият убиец Андерс Брейвик призна, че е извършил масовите убийства в петък в Осло и на остров близо до столицата. Той обаче заяви, че не приема вината си. Изслушването му пред съда бе закрито за обществото и медиите. Норвежкият съдия Ким Хегер издаде заповед за задържането за осем седмици в ареста на Брейвик. Той ще бъде държан в режим на изолация в рамките на първите четири седмици. Терористът няма да има достъп до комуникация с външния свят, за да се подпомогне разследването на полицията за извършените от него деяния.

След края на изслушването Брайвик напусна сградата на съда с полицейски ескорт, който го предпази от публичен линч.
Убиецът твърди, че има мрежа от помощници и други „клетки”.

Органите на реда в Осло вече разследват твърденията на заподозрения. Днес стана ясно, че той е купил химически торове от полска компания, но закупеното от него е било напълно законно, съобщи полската Агенция за вътрешна сигурност ABW. Според нашите експерти, материалите, закупени в Полша, не са били от критична важност за изграждането на бомбата. На този етап, информацията и материалите, с които разполагаме, показват, че връзките с терориста са били единствено от комерсиално естество“, заяви Павел Бялек от агенция ABW на пресконференция. Той потвърди, че полските власти не са задържали конкретни лица и не са повдигнали обвинения в Полша по този случай.

Политически лидери и короновани особи, които спомагали за диалога между християни и мюсюлмани се оказаха мишени на норвежкия терорист. В открития от полицията в Осло негов манифест “2083 – Европейска декларация за независимост“ бившите британски премиери Гордън Браун и Тони Блеър, както и престолонаследникът принц Чарлз са наречени предатели и заслужават да бъдат убити. Германският канцлер Ангела Меркел също била обект на ненавист и заплахи от негова страна.

Негови мишени се оказаха и премиерът на Норвегия Йенс Столтенберг, както и бившата правителствена ръководителка Гру Харлем Брундтланд. Брунтланд, който оглавяваше правителството 3 мандата през 80-те и 90-те години на миналия век и навремето беше наречена „Майка на Норвегия“, е присъствала на младежката среща на о. Ютьоя, но си тръгнала преди пристигането на масовия убиец. Самият той признал пред полицаите, че се е целел и в нея, но закъснял, посочва вестникът, цитирайки неназовани източници.

Норвежкият масов убиец набелязал за eкзекуция 11 312 гърци, които определя за предатели, твърди в. „Димократия“. Той обаче харесвал Радован Караджич, Владимир Путин, папа Бенедикт ХVI и жестокия румънски владетел Влад Цепеш.

Брейвик е написал манифест от 1 500 страници срещу мултикултурието и срещу настъплението на исляма в Европа. В творението си – смесица от пропагандни призиви и съвети за самоделни бомби, убиецът изразява надежда, че очаква 95% от хората в Европа да осъдят атентатите и да го нарекат „най-голямото чудовище от Втората световна война досега“.

всеки ден / Christian fundamentalism and terrorism

Няма коментари:

Публикуване на коментар