ХРИСТИЯНСКИ ТЕРОРИЗЪМ:СНИМКИ In Pictures - Norway attacks by timesbg
Christian fundamentalism and terrorism

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

неделя, 24 юли 2011 г.

“Гардиън”: Християнският фундаменталист и терорист - убиец от остров Утоя е имал контакти с британските крайнодесни

“Гардиън”: Убиецът от остров Утоя е имал контакти с британските крайнодесни

24 юли 2011

Осло.
Андерс Беринг Брейвик, мъжът обвинен в убийството на най-малко 91 норвежци при нападение с бомба и огнестрелно оръжие, се е хвалел онлайн за дискусиите си с крайнодясната Лига за защита на Англия и други антиислямски европейски организации, пише вестник “Гардиън” . Премиерът на Норвегия Йенс Столтенберг съобщи, че властите работят заедно с чужди разузнавателни агенции, за да се установи дали е имало някаква чужда намеса в кръвопролитието.
Ида Кнудсен, на 16 г., разказва, че е била в група от около 100 младежи, които първоначално бягали от нападателя, но броят им намалял до около 60 души, тъй като той ги преследвал. В крайна сметка тя е една от 12-те, качили се в лодка и избягали. Друг оцелял, 15-годишният Матори Ансон описва как е оцелял като заедно с още 40 тийнейджъри се скрил в хижа. Те затворили вратата, а убиецът се опитал да влезе. „След това започна да стреля по вратата.” Накрая се отказал и всички вътре оцелели.
Разкритията за твърденията на Брейвик за връзки с крайнодесни организации дойдоха, след като продължи да се появява информация относно връзката на десния християнски фундаментализъм и масонството с най-тежкия акт на насилие в Норвегия след войните.

иаф / Christian fundamentalism and terrorism

Няма коментари:

Публикуване на коментар