ХРИСТИЯНСКИ ТЕРОРИЗЪМ:СНИМКИ In Pictures - Norway attacks by timesbg
Christian fundamentalism and terrorism

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

неделя, 24 юли 2011 г.

“Сънди Телеграф”: Норвежката полиция се опасява, че християнският терорист Брейвик може да е бил част от терористична група

“Сънди Телеграф”: Норвежката полиция се опасява, че Брейвик може да е бил част от терористична група

24 юли 2011

Осло. Норвежката полиция спешно се опитва да проследи движението на Андерс Беринг Брейвик, крайнодесния активист отговорен за убийството на почти 100 души, опасявайки се че той може да е част от по-голяма терористична мрежа, пише вестник “Сънди Телеграф”. Полицаи разпитват Брейвик, задържан в петък около три часа след поставянето на бомбата в центъра на Осло преди да отиде да стреля на остров отдалечен на 25 мили.
Полицай проверяват и компютъра му, търсейки за връзки с екстремисти.
„Полицаите го заловиха и когато това стана, той свали оръжията си. Има разлика в калибъра на оръжията му, така че следователите проверявал дали не са използвани и други оръжия”, каза говорител на полицията.
Докато полицаите се опитват да сглобят парчетата от придвижването на Брейвик в дните и часовете преди и след нападението, се появиха въпроси защо сигурността е била толкова слаба около кабинета на премиера и други правителствени сгради, станали мишена на нападателя.

иаф / Christian fundamentalism and terrorism

Няма коментари:

Публикуване на коментар