ХРИСТИЯНСКИ ТЕРОРИЗЪМ:СНИМКИ In Pictures - Norway attacks by timesbg
Christian fundamentalism and terrorism

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

сряда, 24 август 2011 г.

Шведски екстремисти подпалиха джамия

Шведски екстремисти подпалиха джамия

24 август 2011

Стокхолм, Швеция /КРОСС/ Мюсюлманите в Швеция са шокирани от опита на местни екстремисти да запалят новострояща се джамия в град Шкьовде, като искат от властите да засилят контрола върху дейността на десните екстремисти в страната, съобщава islam.com.ua.

Инцидентът е станал в новострояща се джамията, построена върху земя, която е определена от града за изграждането на мюсюлмански храм и културен център.

Тук именно са и жилищната на строителите.

Неидентифицирани мъже, както се твърди, членове на десни радикални групи, нахлули в сградата и се опитали да я подпалят.

Преди няколко месеца в съюза на Европейската полицейска служба се създаде работна група от 50 експерти за разследване на заплахата от терористични атаки в скандинавските страни, на фона на нарастващата ксенофобия и увеличаването на ултранационалистическите движения.

Председателят на джамията и ислямския културен център в Шкьовде Юксел Рекер изтъкна, че в крайна сметка в новостроящите се сгради ще се установят шведската ислямска академия и Съюза на ммюсюлманите в районите на Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо, добавяйки, че "Ислямът е за всеки".

BgTimes.Net / Christian fundamentalism and terrorism

Няма коментари:

Публикуване на коментар