ХРИСТИЯНСКИ ТЕРОРИЗЪМ:СНИМКИ In Pictures - Norway attacks by timesbg
Christian fundamentalism and terrorism

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

петък, 19 август 2011 г.

Андерш Брайвик - тамплиер и антиислямист

Снимка:http://www.telegraph.co.uk

Брайвик се обаждал на полицията преди атентатите

Публикуваха съдържанието на два телефонни разговора, представил се като тамплиер и антиислямист

петък, 19 август 2011

Осло

Норвежката полиция публикува запис на съдържанието на два телефонни разговора с полицията на Андерш Брайвик, който призна уби 77 души при два атентата миналия месец, предаде ДПА.

Първото обаждане на Брайвик било в 18,01 часа на 22 юли. Той се представил с името си и като командир и член на норвежкото антикомунистическо съпротивително движение. Брайвик казал, че се намира на остров Ютьоя и иска да се предаде.

След това той прекъснал връзката, а полицейският оператор не успял да набере номера, който Брайвик използвал, каза пред журналисти Сисел Хамер, началник на полицейското управление в Нордре Бускеруд.

Второто обаждане било в 18,26 минути до съседен полицейски район. Брайвик казал, че е извършил нападението като представител на организацията Рицари тамплиери в Европа.

"Ние сме организирани в антикомунистическо и норвежко съпротивително движение срещу ислямизацията на Европа", се казва в записа.

Връзката прекъснала, след като Брайвик поискал да го свържат със специалните сили Делта. По-рано тази седмица адвокатът на Брайвик каза, че е поискал записите, за да установи какво се е случило. Адвокати на някои от жертвите също поискаха полицията да разкрие съдържанието на разговорите.

асн / Christian fundamentalism and terrorism

Няма коментари:

Публикуване на коментар